zondag 29 augustus 2010


In afwachting van de gasten staan er al wat gezellige glaasjes te wachten op het verlate bezoek.



Een sfeerimpressie van een typische zomerdag in 2010. We zitten binnen in Baarn en bereiden ons voor op een lange avond vol verassende gerechten.


De amuses van Jo en Vincent:

Een gebakken aardappelkoekje (aardappel, ei en knoflook) met daarop een mengsel van nectarines en zalm.

Gevulde eitjes op toast, een vulling van boter en spinazie op een bedje van gebakken spinazie.


Het voorgerecht van Nadia en Jim:


Kabeljauw met een heerlijke saus van room en gember en courgettes.

De pasta van Eugenie en Michiel:

Pasta met biologische ossenhaas, gemarineerde tomaat en parmesan.


De spoom van Tamara en Kees:

Een spoom van zelfgemaakt perenijs. peren stoven in rose met appelstroop, in mixer fijnmalen en bewaren in diepvries. Voor opdienen overgieten met prosecco.


Het hoofdgerecht van Tamara en Kees:

Langzaam gegaarde lamsschouder van een zuiglam (ach), gnocchi, spinazie en een pittig gekarameliseerd worteltje.

Lamsschouder op diverse plekken kerven en hierin knoflook, ansjovis en verse tijm stoppen. Inwrijven met olijfolie en peper. 10! uur zacht garen in oven op 80 graden. Afdekken tegen uitdrogen.
Gnocchi van aardappel, meel, ei en nootmuskaat mengen en tot bolletjes vormen. Koken.
Worteltjes in oven leggen bedekt met een mengsel van madame jeanet (oppassen) pepertje, appelstroop en olijfolie. Langzaam garen.
Spinazie met nootjes en knoflook wokken.

Het nagerecht van Jo en Vincent:

Gevuld gebak met citroenroom en frambozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten