donderdag 29 januari 2009

Lasagna met Kreeft


Een geweldig culinair hoogstandje, ondanks 4 hyperactieve kinderen die door de kamer renden met veel rumour, zeer genoten. Jammer dat de hele club gemeend heeft succesvolle gerechten te moeten afleveren. De vreugde en leedvermaak is ook groot als er iets wat minder is! Zo zal de gevulde gans en de sinaasappels uit de oven nooit vergeten worden! Helemaal hilarisch was de taart waarin gelatine had moeten zitten: uitknijpen en weggooien stond er in het recept en dat was precies wat de kok deed, zodat de gelatine nooit in het gerecht kwam. laten we zeggen dat de taart heel vloeibaar was!
Ons gerecht was een zelfgemaakte lasagna van kreeft:
pasta maken; goede meel mengen met water zout en drupje olijfolie, dan door de pastamachine draaien, kreeftestaarten openknippen en kreefte vlees inblokjes op plak lasagna leggen, een saus van prei, pepertje, droge vermouth en slankroom in laten dikken en over de kreeft sprenkelen. dan een plak erop en afmaken met mouse van verse tomaten.


1 opmerking: